Αξονική Τομογραφία δοντιών

Αξονική Τομογραφία

Η λήψη της αξονικής τομογραφίας άνω / κάτω γνάθου ολοκληρώνεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

Με την αξονική τομογραφία άνω ή κάτω γνάθου, γνωστή επίσης ως Dental Scan ή CBCT, ο οδοντίατρος λαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες καθώς η απεικόνιση είναι τρισδιάστατη (3D) την στιγμή που σε μια απλή πανοραμική ακτινογραφία η απεικόνιση είναι δισδιάστατη (2D).

Η αξονική τομογραφία αποτελεί ένα πολύτιμο διαγνωστικό εργαλείο για τον θεράποντα οδοντίατρο βοηθώντας τον να καταρτίσει το κατάλληλο σχέδιο θεραπείας. Ενδεικτικά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις όπως:

Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Λήψη πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό και την θέση που θα τοποθετηθούν τα οδοντικά εμφυτεύματα, την ανάγκη οστικής ανάπλασης, την πυκνότητα του οστού της γνάθου, την θέση του φατνιακού νεύρου και του ιγμορείου.

Επιπρόσθετα ο συνδυασμός του με τον ενδοστοματικό σαρωτή βοηθά στην δημιουργία χειρουργικού νάρθηκα για την καθοδηγούμενη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Σχεδιασμό χειρουργικής στόματος

Διάγνωση καταγμάτων, θέση έγκλειστων δοντιών, απορρόφησης ριζών, θέση φρονιμιτών, περιπτώσεις υπεράριθμων δοντιών, θέση και μέγεθος κύστεων.

Ενδοδοντία

Διάγνωση του αριθμού και της θέσης των ριζών του δοντιού για πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Βλάβες των γνάθων

Εντοπισμός και διάγνωση μη οδοντικής αιτιολογίας βλαβών στη περιοχή των γνάθων και εκτίμηση της έκτασης και της θέσης τους.

aksoniki tomografia

Η ομάδα μας

Η ομάδα μας απαρτίζεται απο ένα σύνολο καταρτισμένων στο χώρο ειδικών, που πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να είναι ικανοί να σας παρέχουν ένα πλήρως τεκμηριωμένο και άρτια εκτελεσμένο σχέδιο θεραπείας.

Γνωρίστε μας

Φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας!

Επικοινωνία