Ο Κωνσταντίνος Σέργης στο Madame Figaro μιλάει για τα εμφυτεύματα.

O Κωνσταντίνος Σέργης, χειρουργός οδοντίατρος-προσθετολόγος, μας μιλάει για τα εμφυτεύματα στην υπηρεσία της οδοντιατρικής.

Μέχρι τώρα ξέραμε τα εμφυτεύματα ομορφιάς. Τώρα χρησιμοποιούνται και στην οδοντιατρική, λύνοντας αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Από τη Νέλλη Καλαμαρά.

Δυστυχώς τα δόντια μας δεν μας συνοδεύουν απαραιτήτως διά βίου και, είτε λόγω κάποιου ατυχήματος είτε λόγω κάποιου προβλήματος ή πάθησης, μπορεί να χάσουμε ένα ή και περισσότερα από αυτά. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει -πέρα από τα αισθητικά- και προβλήματα στη μάσηση ή στην ομιλία, καθώς και γενικότερη αναδιοργάνωση του στοματογναθικού συστήματος. Τα καλά νέα είναι πως πλέον η απώλεια των δοντιών μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων.

Η διαδικασία

Το εμφύτευμα στην ουσία έρχεται να παίξει το ρόλο της ρίζας του δοντιού που έχει χαθεί. Πρόκειται για μια μικρή «βίδα» από τιτάνιο ή κράμα τιτανίου υψηλής καθαρότητας και ποιότητας, που είναι απόλυτα βιοσυμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτή η μικρή βίδα τοποθετείται με τοπική αναισθησία μέσα στο οστό της γνάθου, στη θέση του δοντιού που λείπει, και έρχεται να λειτουργήσει ως νέα ρίζα. Με τον καιρό το εμφύτευμα ενσωματώνεται στο οστό σε ένα μέσο διάστημα 8-12 εβδομάδων. Στη συνέχεια, και αφού ο οδοντίατρος είναι βέβαιος για την επιτυχία της οστεοενσωμάτωσης, προχωρεί στην τοποθέτηση στεφάνης, γέφυρας ή τεχνητής οδοντοστοιχίας πάνω στο εμφύτευμα, ανάλογα πάντα με το σχέδιο θεραπείας που έχει εκπονηθεί. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόλις όσο μια κανονική επίσκεψη στον οδοντίατρο, δεν είναι επίπονη και πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας.

Προϋποθέσεις επιτυχίας

…Περισσότερα στο madamefigaro.gr